Despre Simplegade

Simplegade – cele două stânci din mitologia greacă care se lovesc neîncetat – sunt simbolul „porţilor active” care se deschid doar când ai cheia potrivită. Dacă reușești să treci dincolo, ai acces la o dimensiune nouă din care lumea de aici se vede altfel.

Proiectul Simplegade caută dimensiunea verticală a realităţii. E căutarea esenţială care începe când vrei să înţelegi ce sens are viaţa ta, de ce ai ajuns în punctul în care te afli şi încotro mergi, care este rostul lumii în ansamblu, dacă există sau nu vreun sens.

Cui se adresează Simplegade. Dacă ai o nelinişte recurentă legată de sensul vieţii, vei găsi aici reperele lăsate de alţii. Dacă nu te mulţumeşti cu grijile din lumea “orizontală”, materială, eşti pe aceeaşi lungime de undă cu ideea proiectului.

Simplegade îţi prezintă busolele pe care le-au folosit oamenii din toate timpurile în căutarea lor spirituală.

Ce conţine Simplegade. Pentru început, cele mai noi descoperiri din ştiinţă, dar și urmele întâlnirii cu sacrul din marile tradiţii religioase. Nu vei găsi aici „curiozităţi”, „lucruri interesante” sau detalii “şocante”.

– Ştiinţă: descoperirile se petrec cu viteză, te afli la frontierele cunoaşterii. Un unghi nou îţi schimbă brusc toată perspectiva.

Spiritualitate: aici cerul se află în adâncime, lucrurile au altă greutate în spaţiul interiorităţii, mai greu de analizat obiectiv. Contactul cu sacrul anulează de multe ori legile logicii.

– Minte-Corp: ai nevoie de armonie cu tine însuţi, cu corpul şi psihicul tău. Doar aşa poţi să ai toată libertatea de mişcare.

Artă & Simbol: din labirint nu se iese pe firul matematicii, ci cu ajutorul Şeherezadei. Poveştile sunt deja spuse, ascultă-le, urmează-le.

În mitologia greacă, simplegadele sunt două stânci care se lovesc neîncetat, doi munţi ieşiţi din mare care nu te lasă să treci printre ei. Ciocnirea lor repetată face un zgomot infernal. Este mai uşor să scapi prin urechile acului decât să păcăleşti lamele lor. Şi totuşi, ceva te atrage în permanenţă „dincolo”, nu poţi abandona misiunea care dă greutate vieţii tale.

“Stâncile Simplegade ne arată natura paradoxală a trecerii dincolo sau, mai exact, a transferului din lumea aceasta într-o lume transcendentă. Cu toate că Lumea Cealaltă este la origine lumea de după moarte, ea ajunge să semnifice orice stare transcendentă, adică orice mod de existenţă inaccesibil pământeanului, rezervat spiritelor sau omului ca entitate spirituală… Nicio fiinţă omenească nu poate să ajungă acolo decât cu spiritul” – Mircea Eliade.

Cine suntem. Oameni cu background în filosofie, fizică, studii religioase şi istoria artei. Ne uneşte nevoia de a căuta sensul vieţii şi nu ne descurajează decretul lumii în care trăim că acest lucru e demodat. Comunitatea Simplegade te aşteaptă.

Comentariile nu sunt permise.