Cine sunt autorii Manuscriselor de la Marea Moartă. O nouă descoperire face lumină

Noi schelete vechi de 2.000 de ani excavate din regiunea Qumran unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă oferă noi indicii despre autorii celor mai vechi documente biblice.


Antropologul Yossi Nagar de la Autoritatea israeliană a Antichităților a oferit detalii despre rezultatele analizei a 33 de nou-excavate schelete de la Qumran.

Toate scheletele aparțin unor bărbați cu vârsta între 20 și 50 de ani, care amintesc de comunitățile monastice din civilizația bizantină. Anterior se credea că mai multe schelete erau ale unor femei, însă analiza aprofundată a demonstrat că erau de fapt bărbați, potrivit The Independent.

Descoperirea arheologică confirmă teroriile anterioare potrivit cărora în peșterile unde au fost descoperite manuscrisele au trăit bărbați celibatari care s-au constituit în secte distincte, așa-numiții esenieni.

“Manuscrisele de la Marea Moartă” au fost descoperite între 1947 și 1956 în mai multe grote de lângă Khirbet Qumran și datează din perioada 250 î.Hr. – 70 d.Hr.

Comentariile nu sunt permise.