Fosila unui mamut rescrie istoria colononizării lumii de către oameni

Descoperirea recentă a unei fosile aparținând unui animal similar elefantului pe un șantier de construcții din San Diego ar putea rescrie începuturile omenirii.

 


Oasele mastodontului care au o vechime de 130.000 de ani se pare că au fost zdrobite într-un mod care sugerează că oamenii foloseau pietre pentru a ajunge la măduva osoasă, deși se considera că oamenii nu au apărut pe acest continent decât cu 115.000 ani mai târziu.

Despre Homo Sapiens se știa până acum că exista doar în Africa, iar cercetătorii au declarat că oamenii implicați în acest proces de asigurare a hranei aparțin unei specii neidentificate.

Descoperirea arată că în acest areal, în timpul ultimei perioade interglaciare, exista o specie umană neidentificată. Acești oameni aveau dexteritatea și cunoștințele pentru a folosi pietre în scopul extragerii măduvei sau pentru a realiza unelte.

Acest sit arheologic este cel mai vechi cunoscut din America de Nord și rescrie momentul sosirii omului preistoric în Americi.

Se mai pune problema cum au ajuns strămoșii noștri până acolo. E posibil să fi traversat fâșia de pământ care unea la un moment dat Asia Orientală de Alaska, dar e posibil să fi navigat 80 de km de întindere oceanică.

Rămășițele osoase ale animalului preistoric au fost descoperite în 1992, dar nu au putut fi datate cu precizie până nu au fost dezvoltate tehnologii care să permită acest lucru, în 2011, potrivit The Independent.

Comentariile nu sunt permise.