Substanțele haluginogene cresc nivelul conștiinței umane

Oamenii de știință susțin că au găsit prima dovadă a faptului că substanțele psihedelice creează “un nivel mai mare de conștiință”. 

 

LSD, supranumit “drogul violului” este numele generic pentru acidul lisergic dietilamida-25. Aceleași substanțe se găsesc și în ciupercile magice, despre care s-a descoperit că pot stimula câmpurile magnetice produse de creier.

Cercetătorii care au studiat impactul LSD au căutat o metodă de măsurare matematică a complexității activității creierului prin analizarea unor subiecți care dorm și care au un nivel cerebral redus și a unor subiecți care sunt treziți.

Cercetătorii subliniază că nivelurile mai ridicate de conștiință induse de substanțele halucinogene nu înseamnă că aceste stări sunt neapărat mai bune.

Profesorul Anil Seth, co-director la Centrului Sackler pentru Știința Conștiinței din cadrul Universității Sussex, a declarat că aceste descoperiri demonstrează faptul că un creier aflat pe halucinogene se comportă foarte diferit de unul normal.

“În timpul stării psihedelice, activitatea electrică a creierului e mai puțin previzibilă și mai puțin “integrată” decât în stările normale de conștiință și luciditate, conform măsurătorilor privind diversitatea semnalelor”, a precizat omul de știință.

Cum această unitate de măsură indică un nivel mai mare de conștiință, oamenii de știință au concluzionat că starea psihedelică este una de conștiință mai mare decât starea normală, însă doar raportat la această unitate de măsură. Specialiștii speră că rezultatele acestui studiu vor ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru depresia severă și alte boli mentale folosind substanțe halucinogene.

Comentariile nu sunt permise.