Cea mai mare greșeală pe care o fac școlile din toată lumea. E împotriva științei

Cea mai mare greșeală pe care o fac școlile și facultățile din toată lumea a fost relevată într-un studiu revoluționar al oamenilor de știință din SUA.

Oamenii de știință susțin că educația tradițională și job-urile care încep la 9 dimineața vor genera performanțe scăzute ale tinerilor întrucât nu este în natura acestora să acumuleze cunoștiințe așa devreme.
Cercetători de la The Open University și Universitatea din Nevada au analizat modele de organizare a studiilor pe 200 de studenți și au descoperit că performanța academică cea mai bună este între orele 11 dimineata și 9.30 seara.

Cercetătorii au recomandat să se interzică cursurile de la prima oră pentru că interferează cu ceasurile biologice ale tinerilor adulți.

Paul Kelly de la The Open University a declarat că studenții performează dacă timpul alocat studiului este aliniat ritmului personal și cu momentul din zi când știu că sunt cel mai eficienți.

Faptul că trebuie să se trezească dimineața devreme poate avea efecte de amplificare a problemelor medicale mentale, a completat Kelly.

Potrivit studiului, la pubertate apar schimbări biologice care mută timpul natural de trezire și de somn cu până la trei ore mai târziu în timpul zilei. Acest proces are punctul de maximă intensitate la 19 ani și se reglează pe la 25 de ani.
Descoperirile cercetătorilor de mai sus contrazic un alt studiu recent care sugerează că studenții ar trebui să-și seteze ceasul biologic astfel încât să se trezească devreme de dimineață pentru a evita expunerea ochilor la lumina de la telefoane și laptopuri.

Profesori de la Universitățile Surrey University și Harvard Medical School susțin chiar că, prin decalarea orei de începere a studiilor, se va ajunge la o întârziere și mai mare a ceasurilor interne a adolescenților, iar în câteva săptămâni le va fi greu să se dea jos din pat.

Comentariile nu sunt permise.