Planeta 9 din sistemul solar, căutată de 60.000 de astronomi amatori

Efort fără precedent pentru descoperirea celei de-a 9-a planete din sistemul nostru solar. Ce se află dincolo de Pluto? Va fi găsită celebra planetă mitologică Nibiru?

 


Este posibil ca astronomii să fi descoperit o nouă planetă în sistemul nostru solar. Au ajutat la acest demers științific peste 60.000 de oameni obișnuiți care au cercetat fotografii cu “roci spațiale”.

Astronomi de la Universitatea Națională din Australia analizează patru obiecte din spațiu necunoscute, fiecare dintre ele putând fi un candidat pentru a fi a noua planetă din sistemul nostru solar.

Totul a pornit de la un program TV care încuraja oamenii, peste 60.000 de persoane, să caute printre peste un milion de obiecte pentru a vedea dacă descoperă o altă lume. Echipa extinsă de telespectatori a descoperit deja două planete de mici dimensiuni. Aceasta dovedește că e posibil să fie descoperită și Planeta Nouă.

Aceasta este o lume ipotetică ascunsă la marginea sistemului nostru solar. Nu a fost văzută niciodată direct, dar a fost teoretizată pornind de la existența unor modele gravitaționale neobișnuite, care par să sugereze că mai există ceva dincolo de Pluto.

Cetățenii astronomi au ajutat oamenii de știință să elimine mari porțiuni ale spațiului cosmic sudic, schițând zone în care s-ar putea afla cea de-a noua planetă.

“Am reușit să identificăm o planetă care are aproximativ dimensiunea lui Neptun, situată în proporție de 90% în spațiul cosmic sudic, la o adâncime de 350 de ori mai mare decât distanța de la Pământ la Soare” a declarat Brad Tucker, coordonatorul proiectului.

“Cu ajutorul a zeci de mii de voluntari dedicați, care au sortat prin sute de mii de imagini luate cu SkyMapper, am reușit să facem o muncă de patru ani de analiză științifică în doar trei zile. Unul dintre voluntari, Toby Roberts, a făcut 12,000 de clasificări” a adăugat Tucker.

Acum astronomii vor îndrepta toate telescopuri din lume către aceste obiecte necunoscute pentru a afla dacă acolo se află Planeta Nouă, alte planete mici sau doar asteroizi.

Comentariile nu sunt permise.