A fost inventat un filtru pentru apa sărată, care poate salva un miliard de oameni

Cercetătorii britanici au creat un dispozitiv din grafen care poate transforma apa mărilor în apă potabilă.

 

Oamenii de știință de la Universitatea din Manchester au creat un dispozitiv din grafen care poate transforma apa mărilor în apă potabilă, scrie The Independent.

Descoperirea este cu atât mai uimitoare cu cât, potrivit estimărilor ONU, aproximativ 1,2 miliarde de oameni sau 14% dintre locuitorii Planetei vor avea probleme în a obține apă potabilă pană în 2025.

Cercetătorii sunt colegi cu cei care au câștigat Premiul Nobel în 2010 pentru descoperirea grafenului. cel mai subțire material cunoscut pană în prezent. Grafenul este compus din carbon, la fel ca diamantul și cărbunele. Însă, spre deosebire de aceste materiale, atomii de carbon ce formează grafenul sunt așezați în „fâșii” bidimensionale, făcând acest material extraordinar de rezistent și totodată flexibil.

Schimbările climatologice produse de dezvoltarea societătilor umane a generat reducerea resurselor de apă, iar țările au început să investească din ce în ce mai mult în tehnologii de desalinizare.

Profesorul Rahul Nair, care a coordonat echipa de cercetători din Manchester, a declarat că descoperirea lor este “un important pas înainte”, care “va deschide noi posibilități de îmbunătățire a tehnologiilor de desalinizare”.

Comentariile nu sunt permise.