Desen vechi de 5.000 de ani, asemănări cu scena nașterii lui Iisus

Arheologii din Italia au descoperit în deșertul Sahara un desen pe stâncă cu o vechime de aproximativ 5.000 de ani care conține mai multe elemente similare scenei nașterii lui Iisus în ieslea din Bethleem.


Desenul a fost găsit pe tavanul  unei peșteri din Sahara egipteană în urmă cu mai mulți ani, însă a fost prezentat publicului larg abia acum. Locul a fost denumit de arheologi “Peștera Părinților”

Scena desenată cu ocru roșu-maroniu a fost prezentată de geologul Marco Morelli, directorul Muzeului științelor planetare din Prato, lângă Florența., potrivit site-ului Seeker.

“Este o scenă sugestivă care conține într-adevăr asemănări cu scena nativității din creștinism. Dar e mai veche cu 3.000 de ani”, a declarat Morelli. Este cea mai veche imagine de acest tip descoperită până acum.

Ce elemente conține desenul pre-istoric? O stea la răsărit, un copil nou-născut aflat între un bărbat și o femeie și două animale. Capul femeii din imagine lipsește din cauza deteriorării desenului. Copilul se află mai sus decât adulții- explicația cercetătorilor ar fi că aspirația spre cer simbolizează naștere, viață, contrar pământului care sugerează moartea…

“Descoperirea are implicații multiple deoarece ridică noi întrebări cu privire la iconografia unora dintre cele mai puternice simboluri creștine”, a mai spus Morelli.

Totuși: Este greu de întrevăzut un model tipic al scenei nașterii din prezența unor detalii clasice pentru arta rupestră, cum ar fi stelele sau animalele în jurul oamenilor.

Comentariile nu sunt permise.