Descoperire sinistră: strămoșii europenilor erau canibali

Noi descoperiri aruncă o lumină nouă asupra omului de Neanderthal, strămoșul europenilor de azi. Se pare că oamenii peșterilor aveau înclinații spre canibalism, cel puțin ocazional.

Cercetătorii au găsit în grotele din regiunea Goyet din Belgia indicii potrivit cărora oamenii din Neanderthal nu mâncau doar căprioare și iepuri, ci și carne de om.

Au fost găsite într-o peșteră din pădurea Ardennes oase umane vechi de aprox. 40.000 de ani care erau secționate pentru a fi scoasă măduva din ele, potrivit smcp.com, într-un mod similar oaselor de căprioare.

“Nu e nicio îndoială, canibalismul a fost practicat aici”, a declarat arheologul belgian Christian Casseyas. Omul de Neanderthal este o subspecie a speciei Homo sapiens, acoperind o perioadă de timp cuprinsă aproximativ între 230.000 și 29.000 de ani înaintea contemporaneității.

Alte cazuri de canibalism din aceeași eră pre-istorică au mai fost găsite la populațiile Neanderthal din sudul Europei, în Spain, la El Sidron și Zafarraya, și în Franța, la Moula-Guercy și Les Pradelles.

Comentariile nu sunt permise.