Ce iei cu tine pe o insulă pustie? În niciun caz Biblia!

Lumea s-a desacralizat puternic în ultimii 50-100 de ani. Altădată Biblia era cartea de căpătâi a majorității creștinilor, acum “credincioșii” nu mai vor să audă de lecturi plictisitoare cum sunt “cărțile sfinte”.


Dacă ar putea să aleagă mai multe obiecte pe care să le ia cu ei pe o insulă pustie, doar 31% dintre britanici ar pune în bagaj și Biblia, potrivit unui sondaj recent citat de The Guardian.

Peste 55% dintre respondenți au refuzat să primească o Biblie pentru călătoria ipotetică și alți 13% s-au declarat nehotărâți dacă merită sau nu că care o carte așa de grea.

În cazul tinerilor sub 24 de ani, refuzul a fost și mai categoric: doar 18% au acceptat cartea fundamentală a creștinismului pe lista lor de călătorie în insula pustie.

“Este uimitor cum s-a schimbat în ultimii 40 de ani peisajul religios. Știm că nu ne mai putem aștepta de la oameni să-și mărturisească credința creștină, dar speranța noastră este ca măcar Biblia să fie apreciată la valoarea ei reală și să fie citită, nu să creadă așa de mulți în mod greșit că nu mai are nicio relevanță azi”, a spus Steve Cox, președintele Church & Media Network.

Pe lista de opțiuni din sondaj mai figurau operele complete ale lui Shakespeare, piese muzicale, obiecte de cosmetică și alte cărți. Interesant este că scriitorul Philip Pullman, de exemplu, care este un ateist declarat a acceptat să ia Biblia spunând “Conține foarte multe povești bune”.

Sondajul cu această întrebare este realizat de 75 de ani încoace de programul Radio 4, însă e prima dată când rezultatul este atât de dezamăgitor pentru adepții bisericii anglicane.

Comentariile nu sunt permise.