Doi credincioşi sikh au încălcat preceptele religioase şi au salvat de la înec patru tineri cu turbanele lor

Religia sikh le interzice adepţilor săi scoaterea de pe cap a turbanului în societate. Doi tineri credincioşi au considerat că este mai important să salveze vieţi decât să respecte litera legii sacre.

 

Actul eroic al celor doi bărbaţi de 34, respectiv 25 de ani din oraşul Sangrur, India, a fost elogiat pe reţelele de socializare şi apoi în media internaţională.

Inderpal Singh şi Kamalpreet Singh şi-au folosit turbanele pentru a salva vieţile a patru tineri care au fost prinşi de curenţii de apă ai unui râu, , potrivit Times of India.

Incidentul a avut loc în timpul unei sărbători hinduse de amploare, când idolul-elefant Ganesha este scufundat în apă.

După ce au folosit un cablu pentru salvarea unor tineri din ape, iar acesta s-a rupt, cei doi adepţi sikh au scos fără ezitare turbanele de 9 metri lungime şi i-au tras din vârtej pe alţi patru tineri care strigau după ajutor.

Sikhismul este o religie monoteistă cu peste 30 milioane aderenți iniţiată în secolul al 15-lea de Guru Nanak Dev, care a trăit în Punjab, pe teritoriul Pakistanului de azi.

Elementul distinctiv la adepții religiei sikh este aspectul lor ieşit din comun: poartă turban de o formă specială (numit dastar), păr lung și netăiat și barbă lungă, ambele bine îngrijite.

Această tradiție a fost inițiată de Guru Nanak. Ceilalți nouă guru ai tradiţiei sikh îi încurajeză pe credincioși să urmeze această practică.

Cuvântul „sikh” înseamnă, literal, unul care învață, “discipol”. Adepții sikhismului au respins de la început atât politeismul hindus cât și intoleranța musulmană.

Printre ideile principale ale religiei sikh: Există un singur Dumnezeu pentru toate popoarele lumii, toți oamenii sunt egali înaintea lui Dumnezeu şi Provovează adevărul, compasiunea, înfrânarea, umilința și iubirea.

Comentariile nu sunt permise.