Camerele secrete din mormântul lui Tutankamon

Mormântul faraonului Tutankamon ar putea ascunde două camere secrete în spatele pereţilor pictaţi, spun arheologii egipteni, care speră să găsească în sfârşit mult-căutatul mormânt al reginei Nefertiti.

 

Celebrul mormânt al regelui Tutankamon ar putea ascunde un secret uriaş, scrie Huffington Post.

Autorităţile egiptene au anunţat că există indicii suficiente că în spatele pereţilor pictaţi ai mormântului se află două încăperi secrete. Oficialii au autorizat explorarea locului cu un radar special.

Unul dintre experţi este de părere că coridorul secret duce chiar la mormântul lui Nefertiti.

Primele verificări ale zidului vechi de 3.300 de ani au scos la iveală semne şi crăpături bizare.

“Pereţii din nord şi vest ai mormântului lui Tutankamon ar putea ascunde două camere mortuare”, a declarat Mamdouh Eldamaty, ministrul antichităţilor dinEgypt.

Ministrul egiptean a fost însoţit de arheologul Nicholas Reeves de la University of Arizona, care a anunţat de câteva luni că sunt indicii ai unor pereţi falşi care duc către alte camere secrete.

Britanicul Nicholas Reeves vrea să utilizeze acum un radar mai sofisticat cu care să identifice locul exact al mormântului ascuns, scrie The Guardian.

Arheologii nu au descoperit până acum mumia reginei legendare care a jucat un rol decisiv în istoria Egiptului în sec. 14 înainte de Christos.

Nefertiti (“Frumoasa care ,iată, vine”) a fost “Marea soție” a faraonului Amenhotep al IV-lea, zis și Akhenaten. Ea a domnit aproximativ între 1379-1361 î.Hr., în vremea marii reforme religioase conduse de acest faraon, care a promovat cultul unic al discului solar, Aten.

Nefertiti a fost și soacra și, se pare, și mama vitregă a faraonului Tutankamon.

Comentariile nu sunt permise.