India fără miracole. El este Swami Balendu, un guru ateist, cu ashram non-religios

India, continentul tuturor miracolelor și posibilităților în urmă cu un secol, se schimbă sub ochii noștri, pe măsură ce noile tehnologii de comunicare pătrund în cel mai îndepărtat colț al lumii.


Swami Balendu este un guru cum India nu a mai văzut până acum: este un militant anti-religie care a păstrat, însă, titulatura, stilul și vestimentația asceților dedicați vieții spirituale.

Cu ani în urmă, Balendu propovăduia Hinduismul, însă acum se prezintă pe sine ca fiind ateist convins, unul care luptă împotriva superstițiilor, sărăciei și business-ului numit religie.

După ce s-a izolat timp de 3 ani și 108 zile într-o grotă unde a făcut meditație Mantra, Swami Balendu a ieșit un cu totul alt om. Nu a mai vrut să i se spună guru și a ales să își dedice viața unor scopuri caritabile, în special copiilor săraci.

Lângă ashramul său din Vrindavan, noul swami a înființat o grădiniță și chiar o școală primară.

Într-un interviu acordat recent unei publicații indiene, Swami Balendu răspunde la întrebarea “Cum ați devenit un ateist, după ce ați fost atâția ani un om credincios și un guru?”

“Superstiția este prezentă peste tot în lume. Afacerea de a fi guru aduce doar profit, fără nicio investiție și fără teama că ai putea pierde ceva. De aceea, mulți occidentali vin și intră în acest business, profitând de pe urma superstiției. Cum am făcut eu drumul invers? A fost un proces de lungă durată. O schimbare ca asta nu vine peste noapte, nu a existat un singur incident care să o declanșeze. Am înaintat în ateism pas cu pas. Ca să răspund într-o singură propoziție, aș spune că a fost nevoia urgentă de a trăi o viață onestă – asta m-a convertit la ateism”.

Swami Balendu povestește cum a fost asaltat de oameni când a ieșit din peștera în care s-a izolat vreme de trei ani și mai bine. “S-au strâns mulți în fața peșterii ca fie acolo când ies. Unii sperau să le dau numerele la loto după o asemenea meditație. Presiunea a fost foarte mare, am decis să plec o vreme din țară”.

Împreună cu soția sa, Ramona:

Comentariile nu sunt permise.