Găsit intact după 2.700 de ani: mormântul “preoților șarpe-jaguar” din Peru

Descoperire importantă făcută de arheologi în zona de nord a statului Peru: un mormânt vechi de 2.700 de ani, găsit într-o stare intactă.

Echipa de arheologi a dezgropat un mormânt vechi de 2.700 de ani aparținând poporului Pacopampa care trăia la cele mai mari înălțimi din regiunea Cajamarca.

Mormântul conține două corpuri despre care se crede că erau preoți și mai multe artefacte interesante, printre care și un vas în formă de șarpe cu cap de jaguar, potrivit Ancient-Origins.net.

Descoperirea a fost făcută de o echipă mixtă de specialiști din Peru și Japonia. Cultura Pacopampa s-a dezvoltat între anii 1.200 și 500 înainte de Christos, iar băștinașii trăiau la altitudini de peste 2.100 de metri în Anzi.

Unul dintre schelete era direcționat spre sud, iar celălalt către nord. Amândouă corpurile se aflau în poziție fetală, iar unul dintre preoți avea la gât un medalion de aur gravat cu opt figuri.

În mormânt s-au mai găsit pigmenți minerali de diverse culori – cinabru (roșu), malachit (verde), hematit (maro închis), magnetit (negru), and calcit (alb).

Mormântul a fost descoperit pe o platformă, cu o curte interioară unde se desfășurau întâlnirile publice și ritualurile populației Pacopampa. Încăperea era ornată cu pietre sculptate.

“Faptul că am descoperit acest mormânt exact în locul unde se țineau ceremoniile religioase ne face să credem că este vorba de doi preoți. Este vorba de o fază mai avansată a culturii Pacopampa, între 800 și 500 înaintea erei noastre”, a declarat unul dintre directorii proiectului, Daniel Morales.

Comentariile nu sunt permise.