Chipul tău arată diferit decât îți imaginezi tu

Ceilalți au o imagine mai corectă despre chipul nostru decât noi înșine, asta este una dintre concluziile unui studiu recent publicat în British Journal of Psychology.

Studiul realizat de psihologii de la UNSW Australia (University of New South Wales) s-a bazat pe un test relativ simplu: 130 de studenți au fost puși să selecteze 10 fotografii de pe Facebook în care se recunosc cel mai bine și să le așeze în ordinea în care chipul lor corespunde cel mai bine realității.

În faza a doua a studiului, 16 persoane necunoscute care i-au văzut pe studenți pe Skype au aranjat și ei cele 10 fotografii  după criteriul celei mai bune asemănări de chip.

Diferențele de percepție au fost destul de mari. Testul final a constat într-un test online de recunoaștere facială pe calculator și se pare că străinii au avut mai multă dreptate decât proprietarii pozelor.

Imaginile auto-selectate s-au potrivit cu mai mică acuratețe decât imaginile alese de străini. Diferența a fost de 7 procente în favoarea alegerilor făcute de alte persoane.

Comentariile nu sunt permise.