Mormântul misterios al unei “frumoase adormite”, descoperit în Etiopia

O descoperire arheologică importantă a fost făcută în luna mai în Etiopia.

O echipă de arheologi care lucrează în Etiopia a descoperit mai multe vestigii și artefacte din primele două secole, inclusiv scheletul unei femei misterioase căreia i-au spus “Frumoasa Adormită”.

“I-am spus așa pentru că este aplecată într-o parte, cu mâna pusă la bărbie. A fost îngropată cu o oglindă de bronz în fața ochilor, e înconjurată de artefacte cosmetice și poartă un inel foarte frumos de bronz”, a spus Louise Schofield, unul dintre arheologii implicați în proiect, potrivit TheGuardian.

Cele 11 morminte vechi de 2.000 de ani au fost descoperite lângă orașul din nordul Etipiei Hawzien, în urma unui proiect de excavații care a durat șase săptămâni.

Situl arheologic este la trei ore distanță de orașul antic Aksum, capitala regatului aksumit, un popor de la marginea Imperiului Roman.

O parte dintre obiectele descoperite demonstrează că romanii și etiopienii aveau schimburi comerciale cu mult timp înainte de ceea ce se știa până acum.

“Etiopia este un loc misterios pierdut în legendă, nimeni nu știe multe lucruri sigure despre el. Ceea ce știm provine din perioada târzie a regatului aksumit – secolele 4 și 5, când au adoptat creștinismul, dar descoperirile de acum aruncă o lumină și asupra unei perioade mai vechi”, a mai spus arheologul britanic.

Comentariile nu sunt permise.