Există sau nu gravitonii, particulele gravitației? Un experiment ar putea lămuri misterul

Gravitonul este o particulă elementară ipotetică, care, conform presupunerilor unor fizicieni, trebuie să intermedieze interacția gravitațională. Savanții încearcă acum să o detecteze această particulă printr-un experiment relativ simplu.

 

O nouă cercetare spune că ar fi posibil să se demonstreze existența gravitonilor cu ajutorul unei perechi de plăci metalice paralele (superconducting plates), folosite în vid pentru a măsura un fenomen care poartă numele de  “efectul gravitațional Casimir”

Fizicienii încearcă practic să arate că e posibil să extragi energia din vid utilizând gravitația, potrivit Live Science.

Dacă se demonstrează existența gravitonului, particula gravitației ar duce savanții mai aproape de dezvoltarea unei teorii a întregului care să explice cum funcționează universul de la un capăt la altul.

“Lucrul cel mai important al acestor ipoteze este că pot fi testate cu tehnologia actuală”, a declarat James Quach, fizician la Universitatea din Tokyo,

Dacă savanții reușesc să demonstreze existența gravitonilor, se poate realiza o conexiune între mecanica cuantică, care explică universul micro și teoria relativității care descrie universul macro.

Comentariile nu sunt permise.