Copilul care s-a întors din paradis recunoaște că a mințit

Așa-numitele “experiențe în apropierea morții” sau Near-Death Experiences (NDE), mărturii care dau multor oameni speranța că există viață dincolo de moarte, sunt puse sub semnul întrebării de confesiunea unuia dintre protagoniști. Acesta recunoaște că a mințit.

De-a lungul ultimilor decenii au apărut foarte multe mărturii ale celor care au trecut prin moarte clinică și care au povestit ce stări au experimentat și ce imagini au văzut în călătoria “dincolo”.

Un caz recent care a făcut vâlvă în SUA a fost povestea lui Alex Malarkey, a cărui carte “Băiatul care s-a întors din rai”, a ajuns rapid best-seller și i-a pus pe gânduri chiar și pe cei mai sceptici materialiști.

Nimeni nu își imaginează că o persoană care trece printr-o experiență atât de cumplită și e la un pas de moarte ar putea inventa cu bună știință așa ceva.

Alex Malarkey a scăpat cu viață în mod miraculos după un accident de mașină, avut în anul 2004. Băiatul s-a aflat în comă timp de două luni și a rămas paralizat după ce a revenit la viață.

A povestit ulterior prin ce experiențe miraculoase a trecut în perioada de moarte clinică – ar fi întâlnit îngeri care l-au condus în paradis și s-a întâlnit chiar cu Iisus.

Ajutat de tatăl său, tânărul a publicat în 2010 o carte cu experiența sa de tip Near-Death Experiences care a avut un succes răsunător.

Săptămâna trecută, însă. Alex a recunoscut că detaliile date în carte au fost inventate, scrie Guardian.

“Am spus că am fost în rai pentru a atrage atenția celorlalți”, a scris Alex pe blogul propriu. Mărturisirea confirmă zvonurile care apăruseră de mai mulți ani, inclusiv declarațiile mamei sale care a încercat să spună adevărul unui pastor.

Alex spune că detaliile din carte provin din poveștile și istoriile biblice care i s-au spus când era mic.

“Nu am murit. Nu am fost în rai. Când am spus aceste lucruri neadevărate nu citisem Biblia. Oamenii au profitat de pe urma minciunilor și continuă să o facă“, a mai scris tânărul pe blog.

Decizia lui Alex Malarkey de a spune adevărul este una curajoasă: este un copil care depinde de alții, îl pune pe tatăl său într-o postură neplăcută și creează probleme serioase de credibilitate editurii. De altfel, editura a decis să retragă imediat titlul din librării.

Comentariile nu sunt permise.