După un an de ateism, un fost preot a ajuns la o concluzie neașteptată

Experiment inedit: un fost preot a decis să trăiască un an departe de Dumnezeu și să vadă la ce concluzie ajunge după ce își pune credința sub semnul îndoielii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La începutul anului 2014, Ryan Bell, un fost pastor din biserica Adventiștilor de Ziua a Șaptea a decis să facă un experiment inedit: să trăiască un an fără Dumnezeu, să mediteze asupra lipsei sale de credință și să vadă la ce concluzie ajunge la finalul perioadei de “ateism”.

Toate experiențele au fost consemnate de preot pe un blog și o echipă TV l-a însoțit pentru realizarea unui documentar.

“Am analizat toate argumentele pe care le-am putut găsi cu privire la existența lui Dumnezeu și trebuie să spun că, în opinia mea, nu există un caz solid, care să fie convingător în privința existen’ei lui Dumnezeu. Personal, nu mai cred că divinitatea există, asta e concluzia unui an de meditatie”, a spus Ryan Bell pentru site-ul NPR.com.

Acum fostul pastor lucrează pentru o organizație dedicată ajutorării oamenilor fără locuință.

“O parte din mine a rămas neschimbată. În adâncul meu sunt același om ca și înainte. Îmi pasă de dreptate și de echitate și cred că se pot îmbunătăți condițiile din societatea în care trăim,” a explicat Bell.

Bell spune că nu se simte confortabil nici sub eticheta ateism, dar nici în compania foștilor colegi de credință, care nu privesc cu ochi buni noile sale opinii.

Una dintre lecțiile cele mai importante învățate în acest an de fostul pastor: “oamenii prețuiesc foarte mult certitudinea și cunoașterea și nu le convine să spună că nu știu”. Pastorul crede acum că certitudinea este supra-evaluată.

“Cred că înainte vroiam o relație mai apropiată cu divinitatea, pe când acum vreau o relație mai apropiată cu realitatea” , a mai spus Ryan Bell.

 

Comentariile nu sunt permise.