Religia şi spaţiul cosmic. Cu ce ochi văd credincioşii explorările spaţiale

Un profesor american a realizat un studiu care încearcă să răspundă unei singure întrebări: Care este impactul convingerilor religioase asupra opiniilor despre explorarea spaţială?

Cercetătorul Joshua Ambrosius de la Universitatea din Dayton, Ohio a comparat mai multe religii sau confesiuni – catolici, protestanţi, evrei, ortodocşi, adepţi ai religiilor orientale, dar şi atei – din punctul de vedere al cunoaşterii şi interesului acordate explorării spaţiului.

Una dintre concluziile studiului spune că adepţii Bisericii Evanghelice — care reprezintă aproximativ un sfert din populaţia SUA — acordă cel mai puţin interes şi au cele mai puţine cunoştinţe cu privire la explorarea spaţiului.

În schimb, evreii şi adepţii religiilor orientale sunt cei mai deschişi la subiectele care ţin de astronomie şi cunoaşterea spaţiului cosmic.

O altă concluzie a raportului: credincioşii sunt de două ori mai dispuşi să accepte beneficiile explorării spaţiale dacă preotul sau pastorul comunităţii din care fac parte le vorbesc în termeni pozitivi despre ştiinţă.

Profesorul american a descoperit un trend cel puţin bizar şi neaşteptat: tinerii din Generaţia Y (sub 30 de ani) sunt mult mai puţin interesaţi de explorarea spaţiului decât persoanele mai în vârstă (Baby Boomers).

Comentariile nu sunt permise.