Cu un simplu smartphone îţi poţi vindeca fobiile

Vă e teamă de păianjeni? Înseamnă că suferiţi de arahnofobie. O nouă aplicaţie v-ar putea vindeca.

 

Arahnofobia afectează aproximativ 6% dintre oameni, iar în cazuri extreme poate determina şi atacuri de panică.

O aplicaţie iTunes îşi propune să-i vindece pe fricoşi prezentându-le imagini foarte realiste cu păianjeni. Aplicaţia Phobia Free, disponibilă pe iPad şi iPhone, a fost aprobată şi de Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, se arată în articolul publicat de Daily Mail.

Sistemul software foloseşte o metodă interactivă de relaxare prin care oamenii sunt angrenaţi într-un joc progresiv, cu obiective. Astfel, utilizatorii îşi înfruntă treptat teama întrucât la început întâlnesc păianjeni animaţi, apoi, pe măsură ce trec de etapele jocului, le sunt prezentate imagini din ce în ce mai clare cu teribilele insecte.

“Faptul că aplicaţia a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii este un sprijin foarte mare pentru noi” a declarat Dr. Andres Fonseca, co-fondator al companiei Virtually Free, cea care a dezvoltat programul. “Tabletele şi smartphone-urile sunt instrumente foarte folosite de oameni pentru a accesa informaţii medicale, însă toate datele afişate pe internet pot fi copleşitoare pentru cineva care are nevoie de ajutor”, arată Dr. Fonseca.

Comentariile nu sunt permise.