Ingineri britanici revoluţionează medicina oftalmologică

Ingineri britanici de la o firmă de cercetare şi design reuşesc să printeze 3D ochi pe care cu greu îi poţi distinge de cei naturali, la un preţ foarte mic.

 

Ochii se înscriu pe lista organelor care pot fi printate 3D datorită ingeniozităţii inginerilor din Regat. Mai mult, aceştia pot produce 150 de proteze oculare într-o singură oră. Costul este şi el spectaculos, 100 de lire sterline bucata, în condiţiile în care organele recreate şi pictate manual pot ajunge la 3.000 de lire, iar timpul de realizare este mult mai lung, se arată într-un articol publicat de Daily Mail.

Cercetătorii pot printa 3D şi o proteză facială flexibilă care să permită prinderea ochiului.

“Creăm digital imaginea ochiului, apoi o suprapunem peste un format 3D. Este un procedeu unic”, a declarat Lewis Green, membru al echipei care revoluţionează oftalmologia.

În comparaţie cu realizarea unui glob ocular manual, tehnica printării nu necesită decât apăsarea unui buton, a adăugat Lewis. Însă, inginerii britanici încă lucrează la customizarea irisului, care este o operaţiune mai complicată şi căreia speră să-i găsească soluţii într-un an.

Comentariile nu sunt permise.