Cel mai mare monument religios din lume va fi construit în India

Templul hinduist Virat Ramayan Mandir va fi cel mai mare monument religios din lume când va fi finalizată construcţia sa. El va fi amplasat în Bihar, India.

 

Acesta va întrece în înâlţime celelalte lăcaşe de cult de pe glob şi va fi aproape dublu faţă de faimosul complex de temple Angkor Wat din Cambodgia, care are 65 de metri înălţime.

Suprafaţa pe care va fi ridicat măreţul aşezământ religios din India, de 768.740 de metri pătraţi, a fost deja pregătită pentru începerea lucrărilor. Mahavir Mandir Trust se va ocupa de ridicarea monumentului, care va include 18 temple cu turle înalte şi va avea o capacitate de 20.000 de persoane, informează The Huffington Post.

“Fondurile pentru templu se vor obţine din donaţiile credincioşilor, persoane obişnuite din toată ţara”, a declarat Acharya Kishore Kunal, secretarul companiei care va realiza construcţia.

Virat Ramayan Mandir nu este singurul monument religios ambiţios de care s-a discutat în ultima perioadă. Cuplul creştin Laurie and Mike Nowland şi-au propus să construiască un uriaş monument sub formă de cruce în deşertul Nevada care să întreacă Marile Piramide. Acest monument va servi ca mormânt, iar iniţiatorii proiectului speră să-l înceapă în 2014.

 

Comentariile nu sunt permise.