Ce fiinţe ne-ar putea salva planeta

Potrivit World Wide Fund For Nature, cel puţin 10.000 de specii de animale intră în categoria celor pe cale de dispariţie în fiecare an.

 

Se pare că toate eforturile de conservare pe care le fac oamenii pentru a opri distrugerea animalelor de pe planetă nu sunt suficiente. Alexandra Daisy Ginsberg, designer şi artist  britanic, propune un proiect inedit, denumit “Design pentru cea de-a 6-a extincţie”. Ginsberg consideră că oamenii ar trebui să folosească animale sintetice, care ar ajuta la perpetuarea speciilor naturale şi le-ar permite să curăţe mai eficient mediul înconjurător, care le pune necuvântătoarelor viaţa în pericol, informează www.news.discovery.com.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu, “Cultivă-ţi viaţa după ce natura a dispărut” şi îi invită pe oameni să mediteze la implicaţiile vieţii sintetice. Artistul pune accent pe relaţia dintre conservare, biodiversitate şi biologie sintetică, imaginând ce ar face patru fiinţe create de bio-inginerie dacă ar fi eliberate în sălbăticie.

Ginsberg a studiat arhitectura la Universitatea Cambridge şi design-ul la Harvard, fiind partener al unui proiect renumit, “Estetică Sintetică”, care îşi propune să analizeze modul în care oamenii ar putea reproiecta natura.

Comentariile nu sunt permise.