Primul născut are note mai bune şi un IQ mai mare decât fraţii săi

Copiii care sunt primii născuţi în familiile lor au note mai bune la şcoală şi un IQ mai mare, se arată într-un nou studiu.

 

Părinţii lor tind să creadă că ei sunt mai realizaţi decât ceilalţi urmaşi, iar acest lucru are legătură cu faptul că sunt crescuţi mai strict decât restul copiilor. Cercetarea realizată de Biroul Național pentru Cercetări Economice din SUA a descoperit că 33.8% dintre mame susţin că primul născut este printre cei mai buni copii de la şcoală, în timp ce doar 1.8% i-au clasat printre codaşi.

31.8% dintre mame au spus că al doilea născut este cel mai bun la învăţătură, în timp ce mai puţin de o treime dintre femeile chestionate, 27,2 %, l-au pus în top la studiu pe cel de-al treilea copil venit pe lume. Mamele au declarat că au fost mai stricte cu primii născuţi.

Rezultatele studiului concordă cu teoria că performanţele şcolare scad în funcţie de ordinea în care se nasc copiii. Părinţii au recunoscut că nu sunt la fel de drastici când cei mai mici dintre copii vin acasă cu calificative proaste. Această situaţie s-ar putea explica prin faptul că părinţii sunt mai relaxaţi după primul copil, fiind epuizaţi şi mai puţin anxioşi în privinţa comportamentului următorilor micuţi, se arată în articolul publicat de Daily Mail.

Comentariile nu sunt permise.