Descoperirea a 11 noi gene ar putea ajuta la tratarea Alzheimer

O descoperire majoră ar putea deschide noi oportunităţi de identificare şi tratare a maladiei Alzheimer.

 

Cel mai extins studiu în privinţa bolii Alzheimer a avut ca rezultat descoperirea a 11 noi gene de risc, care au impact asupra sistemului imunitar. Cercetătorii susţin că aceste gene au un rol crucial în dezvoltarea maladiei.

“Ştim mai multe acum despre cauzele acestei boli, dar trebuie să aflăm cum contribuie aceste gene la întregul proces de îmbolnăvire, iar apoi vom putea targeta erorile cu medicamente sau alte intervenţii”, a declarat profesorul Julie Williams, coordonatorul uneia dintre cele patru echipe care au analizat pacienţi la nivel global. Oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi-au unit forţele într-o colaborare internaţională pentru a strânge informaţii de la 74.046 de persoane.

21 de gene sunt asociate cu apariţia Alzheimer. Potrivit profesorului Williams, cu cât sunt descoperite mai multe gene, cu atât creşte numărul de informaţii pe care cercetătorii le au la dispoziţie pentru a identifica oamenii înainte de a dezvolta această maladie sau pentru a-i trata pe cei care se află în faze incipiente.

“Câţiva dintre noi avem factori de risc pentru anumite boli, însă numărul acestor factori este cel care va declanşa apariţia respectivelor afecţiuni”, a mai spus Williams, citată de www.express.co.uk.

Comentariile nu sunt permise.