O companie americană oferă călătorii cu balonul la marginea spaţiului. Preţul e accesibil

O companie americană oferă zboruri cu un balon cu heliu în stratosferă – aproximativ 30 de kilometri deasupra Pământului.

 

Reprezentanţii World View Enterprises, din Arizona, au declarat că preţul unei astfel de călătorii este de 75.000 de dolari, iar pasagerii vor sta în aer timp de aproximativ două ore, într-o capsulă de lux, construită special pentru ieşiri în spaţiu. Capsula se va detaşa de balon şi va aluneca spre Pământ cu ajutorul unei paraşute. Zborurile sunt programate să înceapă în trei ani.
“Pasagerii se vor număra printre puţinii oameni care văd curbura planetei noastre cu proprii ochi. Se vor minuna de priveliştile uluitoare, de întunecimea spaţiului, de strălucirea stelelor şi de vălul subţire de atmosferă care învăluie Pământul – scene de care doar astronauţii se puteau bucura – totul pentru 75.000 de dolari”, se arată în comunicatul de presă transmis de companie şi preluat de www.timeslive.co.za.
Administraţia Aeriană Federală a inclus capsula construită de World View în categoria navetelor spaţiale.
Spaţiul începe de la altitudinea de 100 de kilometri. De aici în sus zborurile aerodinamice nu mai sunt posibile pentru că nu mai există atmosferă.
Virgin Galactic, creată de miliardarul britanic Richard Branson, intenţionează să ajungă la altitudinea sub-orbitală în 2014 şi a vândut deja 650 de bilete. Preţul iniţial era de 200.000 de dolari, apoi a ajuns la 250.000 de dolari.
Paragon colaborează cu multi-milionarul Dennis Tito, primul turist în spaţiu, în 2001, pentru a organiza o călătorie de 500 de zile în jurul planetei Marte cu doi astronauţi.

Comentariile nu sunt permise.