Guvernul Indiei caută o comoară pe care a visat-o un sfânt

Arheologii indieni au început săpăturile în căutarea unei comori care ar fi ascunse sub zidurile unei forăreţe din secolul 19, după ce un ascet recunoscut pentru sfinţenia a avut un vis “profetic”.

Înţeleptul Shobhan Sarkar i-a destăinuit visul său unui ministru din Guvernul Indian care l-a vizitat luna trecută la ashramul său.

Clarvăzătorul a mărturisit că un rege i-a apărut în vis şi i-a spus unde se află o comoară care ar valora aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Înţeleptul indian (swami, în limba hindusă) a spus că i-a apărut spiritul regelui Rao Ram Baksh Singh, care a fost spânzurat în anul 1858 după ce s-a ridicat împotriva forţelor coloniale britanice.

Regele i-a transmis în vis să aibă grijă de cele 1.000 de tone de aur ascunse sub fortăreaţa din Uttar Pradesh, potrivit FoxNews.

Geologii şi arheologii trimişi de Guvern au investigat zona duminica trecută şi au declarat că au detectat urme de metale la circa 10 metri sub pământ. Oficialii nu au putut să confirme încă ce fel de metale sunt sub pământ.

Pentru a preveni orice reacţii nedorite, șeful echipei de arheologi a avertizat comunitatea că este posibil că speranțele să fie în van şi, în loc de aur, oamenii lui să găsească obiecte din ceramică și metal din antichitate.

Cu toate acestea, localnicii şi-au făcut deja planuri cu privire la modul în care va fi folosită comoara. Autorităţile locale spun că banii ar trebui utilizaţi la dezvoltarea statului, în timp ce unul dintre descendenţii regelui a declarat că o parte din comoară i se cuvine.

Uttar Pradesh, cu o populaţie de peste 200 de milioane locuitori, este unul dintre cele mai sărace regiuni din India. Locuitorii din Daundia Khera afirmă că ştiau de la bătrânii satului de comoara regelui.

Potrivit înţeleptului indian, spiritul lui Singh rătăceşte prin palat cerând ca aurul să fie scos de acolo.

Comentariile nu sunt permise.