Un asteroid din constelaţia Girafa ar putea lovi Pământul

Oamenii de ştiinţă susţin că este posibil ca un asteroid să lovească planeta noastră în 2032, generând o explozie de 50 de ori mai mare decât cea mai puternică bombă atomică.

 

Astronomii cred că roca de 410 m ar putea trece pe lângă sau lovi Pământul pe 26 august 2032. Asteroidul a fost descoperit săptămâna trecută mişcându-se prin constelaţia Camelopardalis (Girafa) de către un cercetător de la Observatorul Astrofizic din Crimeea, în sudul Ucrainei.

“Monitorizam constelaţia Girafei, aceasta este parte a activităţilor noastre de căutare de comete. Primele observaţii arată că acest corp se mişcă foarte repede şi este relativ aproape” a declarat astronomul Gennady Borisov, citat de www.telegraph.co.uk.

Astronomi din Italia, Spania, Marea Britanie şi Rusia au confirmat prezenţa rocii, care a fost adăugată pe lista asteroizilor care prezintă risc de impact cu Pământul.

Totuşi, ameninţarea nu este aşa de mare, oamenii de ştiinţă cred că există o şansă la 63.000 de impact. Cel mai probabil va trece pe lângă planeta noastră la 1.7 milioane de kilometri.

Comentariile nu sunt permise.