Nu e permis să dai numele “Ierusalim” sau “Mesia” copilului tău

Primăria din Bruxelles nu a permis unui cuplu de tineri veniţi din Israel să pună copilul lor numele “Ierusalim”, pe motiv că nu figurează în lista de nume acceptate în Belgia.

 

Hagar şi Alinadav Hyman, un cuplu de evrei care trăiesc şi muncesc de trei ani în Bruxelles au decis ca numele primului lor copil să fie Alma Ierusalim.

“Suntem amândoi din Ierusalim, am crescut în Ierusalim, ne-am cunoscut în Ierusalim şi ne este foarte dor de oraşul natal, aşa că am ales numele Ierusalim pentru primul nostru copil”, a declarat Alinadav Hyman, citat de Times of Israel.

Condiţia pusă de primăria oraşului belgian a fost aceea de a aduce o hârtie oficială din partea ambasadei Israelului în care să se confirme că numele Ierusalim este valid pentru un nou-născut.

Oficialii primăriei au făcut chiar gafa de a le propune celor doi israelieni un nume cu semnificaţie creştină, dar  care apare în lista validă de nume a oraşului: Bethlehem.

Recent un judecător american din Tennessee a decis schimbarea numelui unui copil din Mesia (Mesiah) în McCullough (după numele tatălui), pe motiv că “numele Mesia este al unuia singur pe lume, al Mântuitorului Iisus Christos”.

Comentariile nu sunt permise.