“Dumnezeu mi-a spus să mă retrag”. Ex-Papa Benedict mărturiseşte că a avut o experienţă mistică

Fostul papă Benedict al XVI-lea spune că a renunţat la funcţia pontificală în urma unei “experienţe mistice”, transmite Reuters.

 

 

Benedict, al cărui titlu formal este acum cel de Papă Emerit, a uimit întreaga lume când şi-a anunţat demisia, în data de 11 februarie 2013. În 28 februarie, Benedict a devenit primul pontif din ultimii 600 de ani care a renunţat la titlul de Papă.

“Dumnezeu mi-a spus să fac asta”, i-a mărturisit fostul Papă unui vizitator care a dorit să rămână anonim. Discuţia a avut loc în grădinile Vaticanului, unde Benedict s-a retras pentru o viaţă de meditaţie şi recluziune.

Potrivit spuselor lui Benedict, Dumnezeu nu i-a apărut într-o viziune, ci în cadrul unei “experienţe mistice”. Fostul Papă este cu atât mai convins că a fost “voia lui Dumnezeu” cu cât observă mai mult modul în care acţionează Francisc.

Papa Benedict XVI a fost urmat la conducerea Bisericii Catolice de fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio al Argentinei, actualul Papa Francisc, primul pontif din afara Europei din ultimii 1.300 de ani.

Comentariile nu sunt permise.