NASA trimite 1.100 haiku pe Marte. “Suntem deja pe Planeta Roşie”, spune cel mai votat poem

Marţienii se pregătesc de citit: NASA va trimite pe Marte un DVD cu peste 1.100 de poeme haiku împreună cu misiunea MAVEN care urmează să fie lansată în luna noiembrie.

 

Racheta care va decola în cadrul misiunii MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile EvolutioN) a fost adusă deja în Florida, făcându-se pregătirile în vederea lansării, scrie Science Recorder.

Universitatea din Colorado a deschis în luna mai competiţia “Going to Mars”, încercând să atragă pământeni din toate colţurile lumii în proiectul de creare de haiku (poeme fără rimă în trei versuri) cu destinaţia Marte.

Iniţial, doar câteva poeme trebuiau să fie alese câştigătoare ale excursiei pe Planeta Roşie. Reacţia publicului a fost însă peste aşteptări (s-au primit 12.500 de mesaje), aşa încât s-a luat decizia ca toate poemele cu mai mult de trei voturi să fie puse pe un DVD şi “lansate” (la propriu) în noiembrie.

Cel mai votat haiku îi aparţine lui Benedict Smith din Marea Britanie şi face trimitere la planeta însângerată pe care locuim noi, nu marţienii:

It’s funny, they named
Mars after the God of War
Have a look at Earth

(E ciudat, i-au dat numele
Marte după Zeul Războiului
Dar aruncă o privire Pământului)

Comentariile nu sunt permise.