Călugărul budist din sediul vechii poşte

Sediul dezafectat al vechii poşte dintr-un mic orăşel din Ţara Galilor a devenit templu budist. Aici locuieşte singurul călugăr din regiune: Bill Wright, alias Tenjo.

 

Poşta nu este chiar primul loc care îţi vine în minte când te gândeşti la un templu budist. Şi totuşi niciun loc de pe pământ nu e mai bun decât altul pentru realizarea spirituală, potrivit viziunii budiste, ceea ce înseamnă că şi un depozit uitat de lume poate fi “ales”.

“Dacă treci prin mica localitate St. Athan din Ţara Galilor şi cauţi un loc încărcat de energie spirituală, întreabă de sediul vechii Poşte”, scrie BPM Media.

Călugărul budist Tenjo, pe numele său adevărat Bill Wright, a transformat locul într-un mic altar budist care atrage pelerini sau turişti din locuri îndepărtate.

“Transformarea mea s-a petrecut în urmă cu 15 ani, povesteşte Tenjo. Am întâlnit o veche prietenă care era tunsă zero. Am crezut că e bolnavă, dar am aflat cu uşurare că trecuse la budism. Ea m-a introdus în  această tradiţie”.

Acum Tenjo are 55 de ani şi este iniţiat într-o formă străveche de terapie numită kaji care atrage persoane bolnave din întreg ţinutul britanic. După întâlnirea cu prietena sa, Bill a plecat în Japonia, unde a urmat toate iniţierile şi unde i s-a dat misiunea de a crea un nou templu în Marea Britanie.

Următorul proiect al budistului galez este să îi înveţe pe copiii din regiune tehnicile de meditaţie.

Comentariile nu sunt permise.